Amazon Hisse Senedi Nasıl Alınır?
Amazon hisse senedi nasıl alınır? Amazon hissesi, aracı şirketler vasıtasıyla satın alabileceğiniz hisse senedidir. Amazon şirketi dünyanın en büyük şirketlerinden birisidir. Ve her yıl çok fazla geliri vardır. Biraz Amazon hissesi satın almak istiyorsanız, bazı önemli şeylerin farkında olmalısınız. Burada birtakım teknik detayların karşınıza çıkacağını unutmamalısınız! Peki, Amazon hisse senedi nasıl alınır? Dahası Amazon hisse senedi alırken nelere dikkat edilir? İşte bu ve benzeri sorulara dair merak edilen ayrıntıların tamamı!
Amazon hissesine yatırım yapmak istiyorsanız atmanız gereken birkaç adım vardır. Her şeyden önce, bir broker ile bir hesap açmanız gerekir. Amazon hisse senetleri ticareti sunan birçok broker vardır. Bu brokerleri internette veya sosyal medya aracılığıyla da bulabilirsiniz. Burada aracı kurumlar vasıtasıyla Amazon hisse senedini almanız da mümkün olacaktır.
Bir aracı kurum ile hesap açtıktan sonra, Amazon hisse senetlerine ne kadar para yatırmak istediğinize karar vermeniz gerekir. Bu, bütçenize ve diğer faktörlere de bağlıdır. Bu platformda işlem yapmak için ne kadar paraya ihtiyaç duyulacağını ve burada ne tür riskler olduğunu anlamanız da önemlidir. Bu platformdan da herhangi bir miktarda hisse satın almak için ne kadar para gerektiğini bildiğinizden emin olmalısınız. Böylece daha sonra bu platformdan satın alırken de sürprizlerle karşılaşmazsınız!
Amazon Hisse Senedi Alırken Dikkat Edilecekler
Amazon hissesi herkes için değildir. Amazon hisse senedine yatırım yapabilmek için yüksek bir risk toleransına sahip olmanız ve kayıplara dayanabilmeniz gerekmektedir. Buna hazırlıklı değilseniz, o zaman başka yatırımlara bakmalı veya hisse senedi yatırımı fikriyle daha rahat olana kadar beklemelisiniz.
Amazon hissesi satın almayı düşünüyorsanız göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar vardır. Mesela Amazon hisseleri değişkendir. Amazon hissesi, haberlere ve ekonomik koşullara yanıt olarak diğer hisse senetlerinden daha fazla hareket etme eğiliminde olduğundan, yıllar içinde son derece değişken olmuştur. Satışları olumsuz etkileyen bir şey olursa veya iş modelleriyle ilgili kısa vadeli sorunlar olursa fiyat önemli ölçüde düşebilir.
Amazon’da şu anda temettü ödemesi yok, ancak bu gelecekte değişebilir. Bu nedenle, yalnızca fiyat artışı yerine temettü yoluyla para kazanmak istiyorsanız, hisselerinizi satmadan önce (eğer varsa) o zamana kadar beklemeye hazırlıklı olmalısınız. Burada titiz bir araştırma sürecini yakından takip etmek beraberinde önemli kazanımları getirecektir.
Amazon, lojistik ağı ve bulut bilişim tekliflerine yaptığı yatırımları artırmanın yanı sıra yiyecek ve sağlık hizmetleri gibi yeni sektörlere doğru genişlemektedir. Bu da Amazon hisse senedi konusunun sıklıkla karşımıza çıkmasını mümkün kılmaktadır. Burada Amazon hisse senedini güvenli bir şekilde almak önemlidir.
Güvenli Bir Amazon Hisse Senedi Nasıl Alınır?
Şayet Amazon hisse senedi almayı düşünüyorsanız, atmanız gereken birkaç adım vardır. Ancak bu sayede Amazon hisselerini hem güvenli hem de ayrıcalıklı bir şekilde alabilirsiniz. İşte Amazon hisse senedi alma aşamaları;
- Amazon’u ayrıntılı bir şekilde araştırın
- Şirketi tanıyarak, risk ve fırsatları öğrenin
- Amazon hisselerinin size uygun olup olmadığını değerlendirin
- Amazon hisse senedi almaya karar verdiğinizde aracı kurumda hesap açın
Amazon’da hisse senedi almadan önce gayet doğal olarak bu firmaya dair kapsamlı bir araştırma sürecinde olmalısınız. Bu kapsamda Amazon hisselerinin piyasa değerlerini araştırabilirsiniz. Yine Amazon’un şirket olarak gelişim düzeyini de araştırabilirsiniz.
Günümüz itibariyle Amazon hisse senetleri oldukça popüler olduğundan bu hisselere yönelik olarak risk ve fırsatları öğrenmek için ekonomistlerin yorumlarını takip edebilirsiniz. Böylece yatırım yapmadan önce Amazon’la ilgili fikir edinebilir, daha isabetli bir şekilde yatırım yapabilirsiniz. Burada Yatırım Brokeri sizin yatırımlarınızı profesyonel bir düzeyde yönetmek konusunda kritik görevler üstlenecektir.
Yatırım Brokeri Nedir, Neden Önemlidir?
Amazon hisse senedinin nasıl satın alınacağına dair temel ayrıntılara girmeden önce, bir yatırım brokeri ile görüşmelisiniz. Yatırım Brokeri, aracı kurumlar veya finans kurumları aracılığıyla insanların hisse senetlerine ve tahvil gibi diğer menkul kıymetlere yatırım yapmasına yardımcı olan profesyonellerdir. Genellikle, her işlemin boyutuna göre ücretlere ek olarak işlemlerden komisyon alılar. İyi bir Yatırım Brokeri ile çalışıyor olmak, yatırım fırsatlarından yararlanmak anlamına gelmektedir.
Bireysel Olarak Amazon Hisse Senedi Nasıl Alınır?
Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN), yatırımcıların yıllardır satın aldığı en popüler hisse senetlerinden birisidir. Şirket, dünya çapında büyük bir varlığa ve gelecekteki büyümenin temel itici gücü olabilecek büyüyen bir bulut bilişim işine sahiptir. Üstelik Amazon’un hisse senedi de çok uygundur. Ama ya Amazon hissesi satın almak istiyorsanız ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız? Halka açık şirketlere yatırım yapma sürecine aşina değilseniz, Amazon’da veya başka bir şirkette hisse satın alma fikri sizi bunaltabilir.
Amazon hisselerini doğrudan şirketten hisse satın alabilirsiniz! Ancak bireysel yatırımcıların ikincil piyasada hisse satın alması daha yaygındır. Bu, doğrudan şirketten değil, aracı kurumlar vasıtasıyla hisse senedi alabilirsiniz. Amazon hissesi satın almak istiyor ancak bir aracı kurumunda hesabınız yoksa, mutlaka kurumsal bir aracı kurumda hesap açmalısınız. Bu aracı kurumların her biri düşük ticaret komisyonları sunar ve yeni müşteriler için hesap minimumları yoktur. Kurumsal aracı kurumlarının herhangi birinden Amazon hissesi satın almak için herhangi bir işlem yapmadan önce bir hesap oluşturmanız ve hesabınıza para yatırmanız gerekir. Elektronik transferler yerine nakit kullanmayı tercih ediyorsanız, bunu doğrudan para yatırarak veya hesabınıza havale yaparak yapabilirsiniz. Doğrudan para yatırmayı seçerseniz, aracı kurumlara ait uygulamaları da kullanabilirsiniz. Tüm bu bilgiler ışığında Amazon hissesi almak istediğiniz zaman mutlaka alanında uzman olan ve kurumsal bir yapıya sahip olan kurumsal aracı kurumları tercih etmelisiniz.